Välkommen  till PP Stockholmsregionens hemsida, för att följa aktiviteterna.  Denna sida används inte aktivt.

Anteckningar från Piratöl, 2013-08-22 (med lite länkar och en uppmaning att demonstrera)

Av: Ola Andersson
Tid och plats: Torsdag den 22 aug, kl 18.00, Galways Pub, Kungsgatan 24, Stockholm.
Närvarande styrelsemedlemmar: Ola Andersson (sekr), Nils Agnesson (ledamot).
Speciellt glada var vi att se tre nya ansikten: Klar, Dennis och Jens. Välkomna!
Kvällens samtalsämne var “video” med anledning av kurs i video som kommer att gå den lördag den 31 aug, kl 10-16.
Demonstration med anledning av Obamas besök
Vi började med att diskutera den demonstration mot Obamas politik som arrangeras av nätverket 4 september i vilket Piratpartiet numera ingår.
Jag visade lite ideer på grejer man kan göra på demonstrationen i form av att kombinera konst och politik, som tex dessa saker. Iden var att generera “sociala medier godis” med hjälp av piffiga skyltar, skojiga utklädda människor som gör något intressant att dela med sig av. Här är de saker jag visade.
Iden var att remixa eller knycka ovanstående saker. Tex övervakningskamerahjälmen som finns med på sid 2 i tråden “Kombinera konst och politik”.
IMG_4476_Tala_tydligt_med_Nils_1024x682
Vi diskuterade även iden “FRA-gubben”, det är en man i svart kostym, svart slips och en keps det står FRA på. Han går fram till människor eller smyger fram bakom ryggen på dem och håller fram en mikrofon och låtsas spela in dem. Att ha några sådana män som man kan bli fotograferad med är en bra ide.
Även ett förslag om att bygga mikrofoner som “hängs” över folkmassan diskuterades. Förhoppningsvis är detta någonting som konstrueras till demonstrationen. Nils och jag har tagit på sig ansvaret att kolla upp om det är praktiskt möjligt och finns tid till det. Hey look!–>
Jag lovade posta en länk till bildgallerier med massa bra bilder från Restore The Fourth som arrangerats i USA. Som man kan knycka slogans från. Här är den:
Promovideo för demon
En sak till som diskuterades var att göra en promovide för demonstrationen. En av anledningarna till att demon mot ACTA som arrangerades i februari 2013 blev så stor var till viss del pga av den promovideo som gjordes. Här är min video av just denna demonstration:
Promovideon för den demon gjordes av arrangörerna och den finns här:
Protest/Demonstration emot ACTA 4Februari @ Sergels Torg Stockholm
Ljudet i videon ovan är alltså det berömda talet som Charlie Chaplin ger i filmen “The Great Dictator” (1940). Det går också att hitta på Youtube.
Politiska diskussioner
Vi diskuterade olika politiska inriktningar, liberalism, socialism, feminism, jämställdhet och hur Piratpartiet består av människor med olika bakgrunder.
Trepiratersregeln
Vi hade en diskussion om trepiratersregeln.
Videodiskussioner
Få av de som var med hade sett de videos jag gjort som hade med PP att göra, tex de som fått 11000 visningar. De finns här:
Min kanal på Youtube
Här finns de fyra videos som fått sammanlagt 11501 visningar:
Piratpartiet Stockholms Stads kanal på Youtube
Bokdiskussioner
Jag visade även boken Made to stick och det ledde till en intressant diskussion angående Ronald Reagens utmärkta fråga till amerikanska folket, “Har du det bättre nu än för fyra år sedan?” som man tror bidrog till att han vann presidentvalet.
Det var allt jag minns så här efteråt.
Kontakt
Maila oss: stockholmsstad@piratpartiet.se
Vid pennan
/ Ola.Andersson@piratpartiet.se
Foto: Ola Andersson.

Kommentarer

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>