Välkommen  till PP Stockholmsregionens hemsida, för att följa aktiviteterna.  Denna sida används inte aktivt.

Att rösta på oss

Vi ställer alltså upp i kommunen (vit valsedel) och i riksdagen (gul valsedel).

Vi har rätt många hinder att komma över för att få göra vår röst hörd.  Först är vi utestängda från riksadagen med hjälp av 4%-spärren. (Utan den skulle vi haft ett par personer där.)  Som en följd av detta har de stora medierna beslutat att inte redovisa våra åsikter i valkompasser, enkäter och reportage. Vi har alltså både en lagreglerad maktspärr och en informell informationsspärr, folk ska få leta noga är det kanske tänkt. Så grattis att du hittat hit!

Sedan måste vi själva bekosta och sprida valsedlar till hundratals vallokaler i landet, särskilt under någon timme på valdagens morgon, vilket kan vara knepigt för ett litet parti.   Därför är det ett bra tips att förhandsrösta. Det kan du göra under några veckor före valet, och i Stockholm har vi kunnat förse dessa lokaler med valsedlar.  Om du vill rösta på valdagen och inte hittar våra sedlar, kan du skriva PIRATPARTIET på en blank valsedel så fungerar det.

Vårt närmaste mål är att få 1 % av rösterna (vi fick ungefär en halv procent förra riksdags- och kommunalvalet). Då slipper vi, som nu, att spendera större delen av vår tid på att trycka valsedlar och organisera utläggning av dem i vallokalerna.  Med över en procent kan vi få mer tid att ge oss in i debatten, kommunicera med väljare  och utveckla partiet i det perspektiv vi ser framåt.  Vi drog igång den globala piratrörelsen i Sverige 2009-2014, kanske med lite tur, eftersom vi fick mycket mediauppmärksamhet då.  Just nu leder andra länder i folkligt stöd som Island och Tjeckien, där vi är tredje parti i riksdagarna, men vi bygger nu långsiktigt från grunden.

Lycka till, och kom gärna med i gänget via blipirat.nu!