Välkommen  till PP Stockholmsregionens hemsida, för att följa aktiviteterna.  Denna sida används inte aktivt.

Inbjudan till utvärdering tisdag 3/6 kl 17.30

Hej Piratpartister i Stockholms stad!

Vi har nog alla börjat smälta valresultatet efter EU-valet och det viktiga är att det finns mycket positivt att bygga på och att tonen bland våra aktivister är positiv. Japp, vi gjorde en del missar eftersom vi är oerfarna vad gäller kampanjande, men läget är inte så dåligt som man skulle kunna tro inför höstens kommunval. Vi ska lära oss från missarna i EU-valet och blicka fram mot  kommunvalet.

Vi har börjat analysera siffrorna och konstaterat att nere på vallokalsnivå för Stockholm så är det några saker som sticker ut. Totalt låg vårt snitt i Stockholm på 2,4%, men det är några siffror som avviker tydligt även när man bortser från uppenbara rösthotspots som studentområden.

I områden där jag VET att det finns lokala aktivister som affischerar är siffrorna i regel 3-4%. Om man dessutom haft någon som delat ut valsedlar på valdagen så är skillnaden markant, vi talar siffror på 4-6% i de områdena.

Vi var nog lite naiva när vi i vår glädje över att valmyndigheten skulle lägga ut våra valsedlar inte reflekterade över varför i princip ALLA andra partier alltid står och delar ut valsedlar vid röstningslokalerna. Därför att det har effekt uppenbarligen. Jag står lika mycket “Doh!” inför att vi tappade den bollen som någon annan, men det är en nyttig läxa till i höst. Vi måste ha folk vid alla vallokaler om vi ska ha någon chans.

Men siffrorna talar sitt tydliga språk – där vi varit aktiva har vi faktiskt fått tillräckligt höga siffror, siffror som skulle räcka VÄLDIGT långt i kommunvalet om vi kunde mobilisera tillräckligt för att verka i alla distrikt. Och i kommunvalen så är folk, precis som i EU-valet, mer benägna att inte rösta som i riksdagen. Tänk bara på Stockholmspartiets framgångar om ni är gamla nog att minnas det!

På tisdag 3/6 från kl 17.30 så har vi ett utvärderingsmöte på kontoret på Götgatan 22A (ingång runt hörnet till St Paulsgatan). Jag ordnar något ätbart, inklusive vegetariskt alternativ. Mejla gärna mig för att få koden till ytterdörren eller ring när du kommer dit och vill komma in.

Ung Pirat har inbjudit till ett första utvärderingsmöte redan imorgon onsdag 28 maj på kontoret från kl 17:30, även mindre unga pirater är välkomna 🙂

Det är dags att satsa framåt, lära oss av de senaste misstagen och se till att faktiskt få några platser i kommunfullmäktige! Det finns 101 platser i Stadshuset vilket innebär att vi faktiskt har goda chanser där.

Vi ses på tisdag och börjar arbeta mot vårt mål. Slutredigeringen och publiceringen av den fantastiska kommunpolitiska valplattform som det extra medlemsmötet i mars beslutade om har legat på is när fokus varit EU-valet men nu är det nästan dags att presentera det med buller och bång!

mvh

Jenny Stavaeus
ordf. PP Stockholms stad
073-826 94 83

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>